Thursday, December 14, 2017

Statistică și Informatică pentru chimie medicală și farmaceutică

Concepte, metode, tehnologii, software și aplicații.

În premieră la Editura Universității din București, pentru noile programe de studii „Chimie medicală” și „Chimie farmaceutică” de la Facultatea de Chimie, va apărea cartea „Statistică și Informatică pentru chimie medicală și farmaceutică. Concepte, metode, tehnologii, software și aplicații” (ISBN 978-606-16-0940-6), autor Marin Vlada, cadru didactic la Universitatea din București.

Noile programe de studii sunt cuprinse în Cadrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (CNCIS) prin Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC, http://www.anc.edu.ro) – Registrul Național al Calificărilor din Învăţământul Superior (RNCIS, http://www.anc.edu.ro/?page_id=610). Cartea este utilă studenților de la noile programe de studii „Chimie medicală” și „Chimie farmaceutică”, precum și studenților de la Master și Școlile doctorale, de la Facultățile de Chimie și Facultățile de Medicină și Farmacie.

Cu un conținut inedit și cu diverse teme transdisciplinare, cartea abordează subiecte ce descriu evoluția teoriilor, metodelor și tehnicilor în demersul științific pentru rezolvarea problemelor complexe din natură și din procesul adaptării societăților omenești la provocările naturii. Matematica, Informatica și domeniul IT&C au un impact revoluționar în utilizarea de teorii, metode și tehnologii, pentru dezvoltarea tutoror domeniilor științifice, tehnice, economice, sociale etc., și pentru studierea și analiza proceselor și fenomenelor.
Ref.: Apariție editorială "Statistică și Informatică pentru chimie medicală și farmaceutică", Conf.dr. Marin Vlada- http://www.chimie.unibuc.ro

Cartea este dedicată copiilor mei, Iulia și George.

No comments: