Saturday, May 5, 2012

Statuile de la Universitate au revenit

Dupa ce au fost "exilate" in parcul Izvor (a se vedea imaginea alaturata realizata in sept. 2011), cele patru statui de la Universitate au revenit pe locul lor de la Universitate. Pentru informatii:
- Istoria statuilor de la Universitate: http://media.unibuc.ro
-Statuile vs. Universitatea din Bucuresti: http://mvlada.blogspot.com/
- Constantin Brancoveanu and sons: http://mvlada.blogspot.com.
Din septembrie 2010 se fac sapaturi pentru parcarea subterana pe locul statuilor de la Universitate. Statuile au fost mutate temporar in Parcul Izvor. Pozele de mai jos au fost realizate in 27 aprilie 2011. Se vad zidurile din caramida ale manastirii. Ce va face Primaria cu aceste locuri?
In poza nr. 3 (Foto: Arhiva prof. Ionel Zănescu) din referinta de la Detalii (Jurnalul National) se vede si cum arata manastirea langa palatul Universitatii. Se poate observa (cine stie corpurile de azi ale universitatii) ca in poza la acea data nu era construit corpul ce apartine Facultatii de Geografie, unde azi este poarta de intrare in curtea universitatii, pe la Facultatea de Chimie. Initial, cladirea avea 2 etaje, ulterior au fost adaugate etajele 3 si 4 (in partea centrala, unde azi este facultatea de istorie, avea doar un etaj).



Detalii: Luminita Ciobanu, Academia „Sfântul Sava”, înalta Şcoală Domnească, Jurnalul National, 24 aprilie 2011, http://www.jurnalul.ro

No comments: