Tuesday, July 27, 2010

Consorţiul Universitaria

Consorţiul Universitaria Bucureşti, 22 iulie 2010

Din Consorțiul “Universitaria” fac parte Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Academia de Studii Economice Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara.

 "Membrii Consorţiului Universitaria consideră că este în interesul societăţii româneşti să se adopte, cu profesionalism şi răspundere pentru soarta învăţământului, un proiect de lege temeinic elaborat. Nu are rost să se adopte un proiect de lege, elaborat în pripă şi insuficient discutat public, care va trebui modificat frecvent în viitor. Este de preferat o lege care se bucură de susţinerea specialiştilor, a cadrelor didactice, a celor implicaţi în învăţământ. Proiectele de lege a educaţiei elaborate până astăzi de-a lungul istoriei moderne a României s-au bucurat de o largă susţinere în societate."

Sursa: http://www.uvt.ro

TOPUL INTEGRITĂŢII UNIVERSITĂŢILOR
29 iulie 2010: Criteriile de transparenţă şi corectitudine by Coaliţia pentru Universităţi Curate (CUC). | www.romaniacurata.ro

CRITERII:
1. transparență şi corectitudine administrativă;
2. corectitudine academică;
3. calitatea guvernanței;
4. management financiar.

Ref. : www.gandul.info


OBS.: "Pe primele trei locuri au continuat să se afle Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, "Iuliu Haţieganu" din Cluj Napoca şi "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, care întrunesc aproape toate criteriile de transparenţă şi corectitudine, având patru stele. Din Bucureşti, Academia de Studii Economice (ASE) a coborât pe locul şase după ce în 2009 se afla pe locul patru. De asemenea, Universitatea din Bucureşti a coborât opt locuri, ajungând până pe poziţia 20". | www.zf.ro
Ref.: http://www.adevarul.ro/



... in timpul acesta in lume ...

- Open Learning Initiative: The Harvard Extension School’s Open Learning Initiative brings a selection of noncredit online courses featuring Harvard faculty to the public for free.

Ref.: http://www.extension.harvard.edu/openlearning

Ex.: CSCI E-52 Intensive Introduction to Computer Science Using C, PHP, and JavaScript by David J. Malan, PhD, Lecturer on Computer Science, Harvard University.
- http://www.extension.harvard.edu/openlearning/csci52/


No comments: