Tuesday, January 28, 2014

Competiţia ”eMAG Hackathon”

Din iniţiativa firmei eMAG s-a dat startul unei competiţii ce se doreşte a fi un program naţional de dezvoltare tehnologică prin aşa-numitul concurs ”eMAG Hackathon”, conceput pentru stimularea creativităţii şi inovaţiei în rândul tuturor celor pasionaţi de tehnologie din domeniul IT.
Prima ediţie demonstrativă s-a desfăşurat cu “foc continuu”, timp de 24 de ore, în perioada 25-26 ianuarie 2014, la sediul eMAG. La prima competiţie au participat 60 de specialişti IT de la eMAG organizaţi în 12 echipe stimulaţi şi de premiile atractive în valoare de 6000 de euro.
Fiind în premieră în România, juriul desemnat de eMAG a selectat 5 proiecte câştigătoare pe baza punctajelor obţinute conform următoarelor criterii: aplicabilitate şi potenţialul de piaţă; inovaţie; impact şi adresabilitate; popularitate.
Temele aplicaţiilor au fost la alegere şi s-au realizat produse software pentru reţele de socializare, aplicaţii pe telefonul mobil sau pe calculator, aplicaţii software de tip ”casă inteligentă”. După experienţa din prima ediţie, conducerea eMAG promite că din toamnă va extinde competiţia ”eMAG Hackathon” la nivel naţional, pentru toţi pasionaţii de tehnologie din domeniul IT (studenţi şi specialişti).

Ref.: - http://blog.emag.ro/2014/ - http://www.agora.ro/stire/

No comments: