Saturday, July 11, 2020

Acad. Florin Gheorghe Filip

Prin amabilitatea domnului Prof. univ. dr. Radu Homescu.

"Stimate domnule Homescu,

Confirm, cu mulțumiri, primirea, prin intermediul d-lui dr. Gaftea, a volumului de contribuții referitor la „Istoria informaticii romanești’ - vol. IV, coordonat de d-l prof. M. Vlada.

Vă rog să aveți amabilitatea să le transmiteți mulțumirile mele d-lui prof. Vlada și autorilor capitolelor. Volumul conține o bogăție de informații utile, "de la sursă" și, prin efectul de "caleidoscop" creat, se poate obține o viziune originală și interesantă a evoluției domeniului. Am aflat multe lucruri neștiute de mine.

La rândul meu, vă semnalez, cu rugămintea de a răspândi informația, adresa volumului, realizat la Academia Română, privind „Știința și tehnologia informației în România”, recent publicat și pe net: https://acad.ro/bdar/STI/d0526-STI-Romania.pdf,
https://acad.ro/bdar/STI/sti.html

Cu titlu personal, consider ca "momentul de cotitură", care a condus la crearea unui sistem coerent și integrat al domeniului TIC în România a fost Programul din 1967. Am evocat acest moment împreună cu contribuția de lider al domeniului a Acad. Drăgănescu (de la a cărui plecare dintre noi s-au împlinit 10 ani) în mai multe expuneri, desfășurate, în diferite forme adaptate locului și momentului, pe parcursul ultimilor doi ani in București, Oradea, Arad, Chișinău, Vilnius, Beijing etc. Vă anexez, pentru informare, ultima formă prezentată on-line.

Cu salutări cordiale,

Acad. Florin Filip, https://acad.ro/sectii/sectia14_informatica/sti_FFilip.htm
Jul 9, 2020, 1:01"

No comments: