Tuesday, August 18, 2009

Codul educatiei - dezbatere publica la Camera Deputatilor

18 august 2009 - Reforma structurală a societăţii româneşti. Modernizarea României prin educaţie:
Dezbatere publică (CAMERA DEPUTATILOR); am postat pe forum: ATENTIE! articole NECONSTITUTIONALE incluse in COD (invatamantul universitar) http://www.cdep.ro/informatii_publice/forum.dispPost?subid=8&tmpl=3; MECI a lansat la 14 august, dezbaterea publica a CODULUI EDUCATIEI: http://www.edu.ro/index.php/articles/12657; mesaje la dezbateri.cod@min.edu.ro
OPINIE postata: In general, dezbaterea publica e utila, dar asa cum se constata sunt multe orgolii, e multa politica, sunt multe interese, si nu se tine seama de expertiza specialistilor: profesori, pedagogi, psihologi etc. E nevoie de parerea celor implicati in sistemul educational. Sunt persoane ce au functii de conducere si sunt interesate doar de functia lor si nu de solutiile reale pentru modernizare. De aceea, comunicarea, transparenta si raspunderea in luarea deciziilor au de suferit. Se spune ca cei de “jos” sunt reprezentati de persoane alese prin vot colegial.
Acestia isi urmaresc interesele si nu tin seama de problemele celor pe care ii reprezinta. La o societate pe actiuni (SA) problemele importante si deciziile se discuta in adunarea generala a actionarilor. De ce cadrele didactice nu se considera niste “actionari” in scoala sau facultatea in care isi desfasoara activitatea?
Anual trebuie sa aiba loc aceste adunari generale (la nivelul scolii, facultatii, deoarece numarul cadrelor didactice nu este foarte mare) in care sa aiba loc dezbateri si luarea de decizii prin raspunderea asumata in cadrul adunarii generale.
(TV Antena 3: http://www.antena3.ro/news_magazine/?p=53 (EDUCAŢIA, LA ORA DEZBATERII) )

No comments: