Sunday, May 9, 2021

4IT - 50 aniversare - licee de informatică

 

INVITAȚIE

Stimate domnule conferențiar universitar doctor Marin Vlada, 

Avem deosebita plăcere de a vă invita la evenimentul on-line „Patru Licee de Informatică la puterea a 50 de ani”, organizat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înființarea primelor licee cu profil de informatică din România, în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara: 

- Colegiul Național de Informatică „TUDOR VIANU”, București 

- Liceul de Informatică „TIBERIU POPOVICIU”, Cluj-Napoca 

- Liceul Teoretic de Informatică „GRIGORE MOISIL”, Iași 

- Liceul Teoretic „GRIGORE MOISIL”, Timișoara 

Vă invităm să participați la deschiderea evenimentului online – LUNI 10 mai 2021, ora 12.00, pe platforma Google Classroom, prin intermediul Google Meet. 

--------------------------------------------------------------------------------------------

CĂLĂTORIE PRIN GÂNDIRE - EVOLUȚIA CUNOAȘTERII VS. PROCESUL ÎNVĂȚĂRII

Suntem responsabili de proiectarea propriului nostru viitor. De aceea, avem nevoie să cunoaștem trecutul, istoria, ce înseamnă evoluție în procesul cunoașterii. De trecut avem nevoie atât privind persoana noastră (despre părinți, bunici, locul de naștere, țara etc.), dar și privind societatea în care trăim. Și mai este ceva, foarte important, legat de ÎNVĂȚARE, ce este evoluția cunoașterii peste timp cum spune Roger Bohn. 

Astfel, ajungem la reprezentarea cunoașterii prin modele virtuale ale științelor. Evoluția științelor se realizează prin TEORII și CONCEPTE ce evoluează, se schimbă sau chiar dispar.  Înțelegerea acestor teorii și concepte este esențială în procesul învățării pentru a fi profundă, altfel învățarea este superficială, și de aici obstacole în creativitate și activitatea profesională. 

Pentru a fi înțelese corect și profund teoriile și conceptele trebuie ...

"ȘTIINȚA ce nu are aplicații practice este inutilă și fără sens" spunea Dr. Ștefan Odobleja (https://odobleja.ro/), cel care este de fapt creatorul Ciberneticii generalizate (știința științelor) în România (1938-1939).  INFORMATICA are această calitate.

No comments: