Saturday, July 25, 2009

UB- Facultatea de Litere: Rezultate gresite la ADMITERE (Omul este de vina, nu programul, nu calculatorul!)

"Conducerea Facultăţii de Litere îşi cere scuze pentru situaţia creată la afişarea rezultatelor de la specializările care au organizat concurs de admitere pe baza mediilor de la examenul de bacalaureat şi a celor din anii de studii. ... Precizăm că softul utilizat în procesarea datelor s-a folosit numai la Facultatea de Litere." Sursa: www.unibuc.ro; LINK (Video), Mediafax | Nu cred ca "Softul" este de vina:
1. daca s-a utilizat programul EXCEL (program de calcul tabelar), cu siguranta nu este de vina, ci persoana (informatician, profesor etc.) care l-a utilizat;
2. daca s-a utilizat un program (aplicatie scrisa intr-un limbaj de programare) elaborat de o firma de IT sau de o persoane autorizata sau nu, exista 2 posibilitati:
a) programul este corect elaborat, dar a fost utilizat gresit
b) programul este elaborat gresit (nu a fost conceput corect, nu a fost testat corect, nu a fost implementat corect etc.), prin urmare autorul (autorii) este/sunt de vina.
In concluzie, nu programul, nu calculatorul, ci OMUL este de vina!
Nota: La TV s-a zis ca softul este de vina, in acest comunicat se face o precizare indirecta.
M. Vlada, 25 iulie, ora 15,30, Bucuresti 35 grade Celsius

1 comment:

admihiotis said...

A fost de fapt o eroare in lant, eroare dupa eroare, in primul rand, fara dubii, vorbim de eroare umana, la un asemenea examen e recomandat(vorbim de responsabilitatea unui examen, ar fi trebuit sa fie obligatoriu prezent un specialist IT, profesor informatician sau cineva competent) asadar,sa existe un specialist IT, prima eroare, apoi declaratia catre presa , alta eroare, declaratie eronata, fara acoperire,pripita... si nu in ultimul rand, redactorul de stiri ar fi putut fi mai aplicat, nu preiei asa o declaratie...vad ca toata presa , ma rog, majoritatea au luat-o de buna..."eroare de soft", "eroare de calculator"...e parerea unui profesor limbi straine...totusi cred ca foarte multi au inteles corect, ca de fapt cineva a gresit, nu softul, nici calculatorul care au dat "erori" sunt vinovati...orice facultate care se respecta ar trebui in 2009 sa aiba un asemenea departament de IT, chiar si la Litere, vorbim si de Elearning, invatamant virtual, competente digitale.. sau despre ce e vorba? Era digitala va ajunge mai devreme sau mai tarziu peste tot...oricum regretabil incidentul, regretabila declaratia...