Diplomă de excelență pentru Proiectul de e-learning CNIV 2018 "Noi tehnologii în educație și cercetare" (Categoria: ÎNVĂŢĂMÂNT UNIVERSITAR, Dezvoltarea de proiecte de formare a cadrelor didactice)
BUCURESTI, 21 NOIEMBRIE 2018, Hotel Pullman (World Trade Center)
"Peste o sută de lideri ai instituțiilor de învățământ românești – reprezentați ai Ministerului Educației, ai inspectoratelor școlare județene, directori de instituții din învățământul preuniversitar, reprezentați ai universităților, ai asociațiilor profesionale din domeniu și reprezentanți ai companiilor private – au participat pe 21 noiembrie la o nouă ediție a Galei Edumanager. Gala a fost precedată de Conferința Națională Management Modern în Educație, unde s-a discutat despre aplicații și soluții de comunicare destinate instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, despre legislație, fonduri europene și management instituțional." Proiectele de succes din Educație, premiate la ediția a VI-a a Galei Edumanager, http://www.edumanager.ro
Tuesday, March 19, 2019
Wednesday, March 6, 2019
Eratosthenes Experiment, învățarea pe bază de proiect
Activităţi școlare transdisciplinare - INVITAȚIE PENTRU PROFESORII ȘI ELEVII DIN ȘCOLILE ROMÂNEȘTI (Gimnaziu și Liceu)
Experimentul științific “Eratosthenes” este o activitate atractivă și eficientă - un exemplu de bună practică pentru învățarea pe bază de proiect, la care și școlile din România participă de la inițiere, din anul 2012.
În urma succesului din martie anul trecut, cu peste 780 de școli din 50 de țări din întreaga lume implicate în activitate, suntem bucuroși să vă anunțăm Experimentul Eratosthenes Martie 2019, care va avea loc pe data de 21 Martie 2019! Experimentul a fost efectuat pentru prima dată în jurul anului 240iH, de către matematicianul grec Eratosthenes, care și-a propus să măsoare circumferința Pământului cu ajutorul umbrei unui băț cu lungimea de un metru. Eratostene (276 – 195 B.C.) a fost un talentat matematician și geograf, precum și un astronom, poet, librar. Planeta noastră are o circumferință la ecuator de 40.075,017 km și o circumferință meridională de 40.007,86 km.
Experimentul Eratosthenes este organizat cu sprijinul Uniunii Internaționale a Astronomilor (IAU, https://www.iau.org/) în cadrul sărbătorilor pentru aniversarea a 100 de ani de la IAU și descoperirile astronomice care au format știința, tehnologia și cultura în ultimul secol.
DETALII: M. Vlada, http://c3.cniv.ro/?q=2019/erat-exp .